Tamahagane

Brödkniv San 23cm Tamahagane

1 983 kr/st
Brödkniven SN-1118 är en klassisk, vågtandad brödkniv från Tamahaganes knivserie San. Brödkniven har ett långt, stadigt blad och tar sig igenom smuliga frallor och limpor likväl som grönsaker och frukter med envist skal. Det vågtandade knivbladet gör även kniven specifikt lämpad vid hantering av råvaror med hög syra, då ett tandat blad tål syra bättre än ett rakt blad. Skaftet vilar fint i handen och är tillverkat av varm, rödbrun pakkawood. Knivarna i San-serien från Tamahagane har blad uppbyggda på tre lager stål. Kombinationen av det mjuka och hårda stålet är detsamma som återfinns i ett klassiskt samurajsvärd. Kärnan som består av VG5-stål innehåller en hög andel kol och är mycket hård vilket gör att eggen kan slipas sylvass. De två yttre lagren är av en mjukare mer rosttålig stålsort, kombinationen av de två ger en fenomenal egg i kombination med extrem styrka och tålighet. Skaftet är tillverkat av pakkawood, ett material med antibakteriella egenskaper och fantastisk finish. Pakkawood tillverkas genom att sammanfoga fanér och specialplast under extremt högt tryck. Skaftet vilar fint i handen och innehåller en liten vikt vilket ger knivarna svårslagen balans.
Mer information
- +
Best.vara 1-2v Art. nr: K11118
Information
Brödkniven SN-1118 är en klassisk, vågtandad brödkniv från Tamahaganes knivserie San. Brödkniven har ett långt, stadigt blad och tar sig igenom smuliga frallor och limpor likväl som grönsaker och frukter med envist skal. Det vågtandade knivbladet gör även kniven specifikt lämpad vid hantering av råvaror med hög syra, då ett tandat blad tål syra bättre än ett rakt blad. Skaftet vilar fint i handen och är tillverkat av varm, rödbrun pakkawood. Knivarna i San-serien från Tamahagane har blad uppbyggda på tre lager stål. Kombinationen av det mjuka och hårda stålet är detsamma som återfinns i ett klassiskt samurajsvärd. Kärnan som består av VG5-stål innehåller en hög andel kol och är mycket hård vilket gör att eggen kan slipas sylvass. De två yttre lagren är av en mjukare mer rosttålig stålsort, kombinationen av de två ger en fenomenal egg i kombination med extrem styrka och tålighet. Skaftet är tillverkat av pakkawood, ett material med antibakteriella egenskaper och fantastisk finish. Pakkawood tillverkas genom att sammanfoga fanér och specialplast under extremt högt tryck. Skaftet vilar fint i handen och innehåller en liten vikt vilket ger knivarna svårslagen balans.
 
Egenskaper
Artikelnummer K11118 Serie San Underkategori Knivar & skärbrädor Kategori Kök Produktgrupp Knivar Längd (cm) 23 cm Varumärke Tamahagane
Du kanske även gillar