Folk rökte inne, beställde martinis i baren och hade på sig axelvaddar. Martin stod i baren på Sturecompagniet med en cigarett i mungipan och blandade cocktails samtidigt som han småpratade med gästerna. På den tiden var livet fest, musik och frisyrer - men det som pågick i Martins huvud var något helt annat.
Året var 1993 och den legendariska vattenfestivalen närmade sig och Martin fick en idé: "Vi ska ju sälja popcorn! Vilka vill inte ha popcorn på en festival?”. Martin ringde runt till några polare och en vecka senare stod de på Skeppsbron med en gigantisk popcornmaskin och 100 meters kö. Pengarna rullade in och popcornmaskinen poppade på. Men nu dröjer det ett helt år till nästa vattenfestival - hur skulle de göra för att fortsätta utveckla den här idén?
Tankarna rullade i Martins huvud och passen i baren började trötta ut honom. “Istället för att sälja popcorn till privatpersoner kanske vi ska börja sälja riktigt bra snacks till restaurangbranschen?”. Enligt Martin höll de flesta snacksen som såldes i barer inte måttet, så sagt och gjort - Snacksbolaget såg dagens ljus!
1994 öppnades Snacksbolagets första kontor och lager på Lidingö med 3 anställda. Nu erbjöd vi ett 20-tal sorters snacks, och efterfrågan på ett större sortiment växte. Till en början adderades barartiklar såsom drinkpinnar, sugrör etc, och efter några år erbjöd sortimentet det mesta inom non-food som en krog behövde.
Snacksbolaget fortsatte expandera och rekryterade erfarna från branschen, som kockar, bartenders och säljare. Deras kunskap och kontakter blev en nyckelfaktor för att förstå kundernas behov, bygga relationer och inse vikten av snabba leveranser. Under dessa år gick vi från att vara nybörjare i branschen - till att bli specialister.
2015 hade det blivit dags att flytta till en ny lokal. Flyttlasset bar av mot Frihamnen, i Magasin 6 öppnades nu dörrarna till Snacksbolaget. Med 3000 kvadratmeter kontor och lager börjar sortimentet, omsättningen och personalen att växa ytterligare.
2020 kom corona och alla krogar, hotell och barer stängde igen. För oss var detta den tuffaste perioden i våran historia. Nedskärningar i personalen, oändliga samtal med banken och uteblivna leveranser blev vardag. Branschen gick på knäna, och likaså Snacksbolaget. Men om det var något corona kom med förutom elände, så var det tid och den utnyttjade vi till dess fullo.
Under kommande period gjorde vi en rebranding - Snacksbolaget blev till Spis & Servis! Med varumärkesbytet kom satsningar som innebar att skapa en grym e-handel, införa nya interna affärssystem och modernisera lagret och logistiken.
30 år senare har snacksen omvandlats till bland annat utrustning, porslin och glas på en e-handel med över 20 000 produkter. Kunderna har blivit fler och har gått från att bara vara krogar, till även barer, caféer, mässor, hotell och matsalar. Milstolparna har varit många, och den senaste är vi oerhört stolta över. 2024 blev vi ISO-certifierade vilket är ett viktigt steg i vårt arbete för att förbättra kvalitet, miljö och arbetsmiljö i vår verksamhet.
Vi vill rikta ett stort tack till alla som har varit med på den här resan hittills. Tack till alla fantastiska kunder, ovärderliga medarbetare och lojala leverantörer. Nu ser vi fram emot många fler underbara år tillsammans med er!